Midsomer Murders inleder sin globala lansering den 28 oktober 2021

Qiiwi Games meddelar idag att bolagets nya ordspel under det globalt välkända varumärket Midsomer Murders kommer att inleda sin globala lansering den 28 oktober 2021. Speltiteln har befunnit sig i en global mjuklansering sedan början av september 2021. Att bolaget nu inleder en global lansering innebär att man avser öka investeringarna i marknadsföring för speltiteln på ett globalt stadie med ett inledande huvudfokus på marknaderna USA, Kanada, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Sverige, Norge och Danmark.

Om Midsomer Murders:

Midsomer Murders är en av Storbritanniens ledande dramaexporter och serien har setts i över 200 länder över hela världen via distribution av All3Media International. Serien är baserad på de populära böckerna om kriminalkommissarie Barnaby från den hyllade författaren Caroline Graham. Serien är nu inne i sin 22:a säsong från Bentley Productions och sänds via ITV i Storbritannien. I Midsomer Murders får tittare följa kriminalkommissarie Barnaby när han utreder det mycket höga dödstalet i det till synes idylliska grevskapet Midsomer.

Marknadsfokus:

Målsättningen för Qiiwi är att via traditionell användarförvärvshantering (User Acquisition) primärt växa speltitelns spelarbas i länderna USA, Kanada, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Sverige, Norge och Danmark. Qiiwi kommer även tillsammans med All3Media International att marknadsföra spelet på Midsomer Murders sociala kanaler.

Midsomer Murders är fullt lokaliserat och översatt till sex språk (engelska, franska, italienska, tyska, spanska, och svenska). Utöver detta finns spelet tillgängligt att spela med engelsk berättelse men med språkstöd på korsordsnivåer för språken nederländska, norska, danska, ryska, turkiska och portugisiska.

Om spelet:

Ordspelet Midsomer Murders: Words, Crime & Mystery är tillgängligt på Android och iOS. Spelet finns tillgängligt för nedladdning på spelbutikerna Google Play, Apple App Store samt Amazon App Store och är det första samarbetet mellan All3Media International och Qiiwi Games. Spelaren får i spelet följa med Elizabeth Barnaby som är kriminalkommissarie John Barnabys systerdotter och ett talangfullt nytt tillskott till poliskåren i Midsomer. Spelaren hjälper Elizabeth att sätta sina detektivfärdigheter på prov genom att slutföra minispel och korsord. Med hjälp av Elizabeth och hennes fyrbenta vän Paddy kan spelare förhöra lömska misstänkta, upptäcka dolda ledtrådar och klara upp historien bakom olika brott.

Erik Dale Rundberg VD Qiiwi Games kommenterar:

“Vi tar nu nästa spännande steg för vårt nya innovativa ordspel Midsomer Murders som vi utvecklar tillsammans med All3Media International och inleder den globala lanseringen för speltiteln. I jämförelse med vårt andra framgångsrika ordspel Wordington har Midsomer Murders en betydligt högre monetisering via köp-i-spelet (IAP) vilket ger oss andra möjligheter att växa spelet.

Framöver kommer vi fortsätta att arbeta dedikerat med optimeringar av spelet, addera mer innehåll samt nya funktioner för att ytterligare förbättra spelets ARPDAU och livstidsvärde per spelare. Utöver detta kommer vi se över möjligheterna till att lokalisera spelet till ytterligare marknader där vi ser att spelet uppvisar tillväxtpotential.

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB
Telefon: +46709260697
E-mail: [email protected]

Certified Adviser:

Aktieinvest FK AB
Telefon: +46 8 506 517 03
[email protected]

Om Qiiwi Games AB

Qiiwi Games är en utvecklare av spel för mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har studior i Alingsås och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel som riktar sig till "Casual Gamers" inom genrerna Match-3, Word/Puzzle och Trivia. Företagets slogan är "Adventures for Everyone".

Share This Post