Wordington passerat 15 miljoner registrerade spelare!

Qiiwi Games meddelar idag att speltiteln Wordington passerat milstolpen 15 miljoner registrerade spelare. Wordington inledde sin globala lansering den 31 oktober 2019. De registrerade spelarna är primärt fördelade över länderna: USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Ryssland, Storbritannien, Spanien och Brasilien.

Wordington – Ett innovativt ordspel:

Speltiteln Wordington erbjuder ett innovativt spelupplägg inom ordspelsgenren som tagits emot mycket väl av Qiiwis målgrupp “Casual Gamers”. I Wordington hjälper spelaren karaktären Emma som precis ärvt sin farfars förfallna herrgård. Spelaren samlar stjärnor genom att lösa korsord som sedan används för att kunna genomföra uppgifter för att renovera och återställa herrgården till dess forna glans samtidigt som man tar sig framåt i berättelsen.

Qiiwi Games har nyligen även startat mjuklanseringen för två nya speltitlar som bygger på Wordingtons berättelse, Trivia Mansion (Frågesport) och Puzzleton (Match-3).

Wordington fullt lokaliserat till 11 språk:

Speltiteln Wordington finns just nu tillgänglig att spela fullt lokaliserad till 11 språk (danska, tyska, nederländska, engelska, spanska, franska, italienska, norska, portugisiska, svenska och ryska). Detta innebär att speltiteln är skalbar på merparten av Europas, Nordamerikas och Sydamerikas marknader.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

“15 miljoner registrerade spelare i Wordington är återigen ett nytt rekord som sätts i Qiiwi Games historia för en speltitel och det är mycket glädjande att så många underhålls av en historia och karaktärer som skapats helt och hållet av Qiiwi.

Vi har en god tro till att vi framöver skall kunna utöka speltitelns marknadsandelar på befintliga marknader genom att fortsätta utöka speltiteln med mer innehåll samt fortsätta vår ”Live Operations”-strategi för att underhålla spelare många år framöver. Vi ser även över ytterligare språk att översätta speltiteln till för att nå nya marknader.

Framöver kommer även ett stort fokus läggas på att förbättra de sociala inslagen i Wordington vilket vi tror kan öka spelares engagemang och aktivitetsmönster och således förbättra speltitelns långsiktiga resultat.”

Notering: Nästa milstolpe avseende registrerade spelare i Wordington som Qiiwi Games kommer informera om är när speltiteln Wordington passerat 20 miljoner registrerade spelare.

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB 
Telefon: +46709260697
E-mail: [email protected]

Om Qiiwi Games AB

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås, Sverige och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot ”Casual Gamers” inom genrerna Trivia, Match-3 och Word/Puzzle. Bolagets slogan är ”Adventures for Everyone”.

Share This Post