Avslutar publicistavtal kring Backpacker®

Spelutvecklaren Qiiwi Interactive meddelar idag att man avslutar publicistavtalet med MAG Interactive avseende speltiteln Backpacker®. MAG har agerat publicist och ansvarat för marknadsföring av speltiteln vilket Qiiwi nu avser att ansvara för på egen hand. Detta är ett positivt steg och som följer bolagets vision om att ansvara för publicering av samtliga speltitlar i bolagets portfölj och således kontrollera hela bolagets affär.

Framtida hantering av speltiteln Backpacker®:

 

 • Qiiwi ansvarar för marknadsföring av speltiteln och kostnader härledda till detta fr.o.m. 1 september 2018.

   

 • Qiiwi erhåller 100% av intäkterna på samtliga spelare med registreringsdatum fr.o.m. 1 september 2018 i speltiteln.

   

 • Speltiteln kommer att flyttas till Qiiwi´s publicistkonton på App Store, Google Play och Facebook. Målet är att detta genomförs den 1 september 2018 dock kan externa faktorer på respektive plattform påverka tiden som flytten tar.

   

 • MAG ansvarar för att marknadsföra speltiteln t.o.m. 31 augusti 2018.

   

 • Det överskott som speltiteln genererar från spelare med registreringsdatum t.o.m. 31 augusti 2018 delas mellan MAG och Qiiwi enligt tidigare gällande villkor t.o.m. 31 augusti 2019. Qiiwi erhåller 100% av intäkterna från dessa spelare fr.o.m. 1 september 2019.

   

Erik Dale Rundberg VD Qiiwi kommenterar:
”Detta steg följer vår vision om att ansvara för utveckling och publicering av våra speltitlar vilket i sin tur innebär att vi kan kontrollera vår affär till 100%. Under vårt samarbete med MAG har vi lärt oss extremt mycket och utvecklats som bolag. Tillsammans med MAG har vi gett Backpacker® en bra start i lanseringen på den globala marknaden och vi känner oss nu redo att på egen hand ansvara för marknadsföring och publiceringen av speltiteln.

Vårt mål med att ansvara för marknadsföring och publicering av våra speltitlar är att på både kort och lång sikt förbättra våra marginaler. Vi har sedan början på året arbetat med uppbyggandet av struktur och personal för ett eget tillväxtteam som skall arbeta med marknadsföring av våra spel och det blir spännande att nu kunna applicera detta arbete på vår största och viktigast speltitel Backpacker®.

Framöver ser vi fortsatt en enormt stor tillväxtpotential i Backpacker® och möjligheten att växa speltiteln på befintliga och nya marknader. Genom att fortsätta lägga stort fokus på optimering av användarupplevelse och funktioner som bidrar till förbättrade nyckeltal ser vi med spänning fram emot speltitelns utveckling. Vår vision med Backpacker® sträcker sig över flera år och fler speltitlar och vi kommer inom kort presentera mer information om hur vi avser att växa speltiteln, varumärket och att bygga Backpacker® bredare med fler intäktsströmmar för Qiiwi. För att kunna genomföra denna plan är detta ett naturligt steg för oss som bolag. Vi vill passa på att tacka MAG för ett bra och givande samarbete och önskar dem all lycka med framtida spelsatsningar.”

Daniel Hasselberg VD MAG kommenterar:
“Publiceringen av Backpacker har varit en både lönsam och värdefull erfarenhet där vi efter en framgångsrik lansering kontinuerligt drivit högkvalitativ trafik till spelet med vårt performance marketing maskineri och gett spelet en bra start. När vi nu kommit in i en ny fas för produkten kommer Qiiwi att överta ansvaret för publishing medan vi ökar fokus på våra senast lanserade spel Word Domination och Paint Hit. Publishing är fortsatt en viktig del i tillväxtstrategin och vi analyserar regelbundet spel från externa utvecklare. Vi önskar Qiiwi varmt lycka till och tackar dem för ett bra samarbete. säger Daniel Hasselberg, VD för MAG Interactive.”

Denna information är sådan information som WeAreQiiwi Interactive AB är skyldiga att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående persons försorg, för offentliggörande den 27 augusti 2018 08:00.

För ytterligare information:
Erik Dale Rundberg
VD, WeAreQiiwi Interactive AB
Telefon: 0709-260 697
E-post:
[email protected]

Om Qiiwi Interactive
Qiiwi är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har sitt säte i Alingsås. En gemensam nämnare för Qiiwis spel är att de är kunskapsspel och baseras på någon form av problemlösning. Bolagets slogan är ”Saving the World from Stupidity”. För mer information besök www.qiiwi.com . 

Share This Post