Coronation Street inleder global mjuklansering den 15 december 2020

Qiiwi Games meddelar idag att man kommer att inleda den globala mjuklanseringen av bolagets nya ordspel den 15 december 2020. Spelet som görs tillsammans med ITV är baserat på varumärket och såpoperan Coronation Street som är den populäraste såpoperan i Storbritannien och den äldsta fortfarande pågående såpoperan i världen. Såpan sänds normalt sett i sex avsnitt varje vecka under prime time på ITV och lockar regelbundet en publik på över sex miljoner tittare.

Coronation Street inleder global mjuklansering den 15 december 2020

– Bakgrund:
Coronation Street är ett varumärke där både Qiiwi och ITV ser en stor internationell potential vilket ger mycket goda möjligheter att kostnadseffektivt kunna lyckas driva stora mängder trafik till speltiteln.

– Inleder global mjuklansering den 15 december 2020:
Ordspelet Coronation Street befinner sig sedan i slutet på september i en så kallad låst mjuklansering i Australien och Nya Zeeland. Spelet har där uppvisat nyckeltal som överensstämmer med de förväntningar som Qiiwi och ITV haft som målsättning.

Fokus fram tills att den globala mjuklanseringen startar den 15 december kommer vara på att utöka spelets innehåll med mer uppgifter och berättelse för spelarna att ta del av. Utöver detta kommer spelet att lokaliseras och översättas för att stödja språken engelska (UK), engelska (US), franska, italienska, tyska, spanska och ryska vilket ger goda förutsättningar för att lyckas med att marknadsföra spelet i primärt Nordamerika och Europa.

– Marknadsföringsaktiviteter:
Qiiwi kommer tillsammans med ITV att genomföra diverse marknadsföringsinsatser för speltiteln under december som till en början sker via tv-reklam fokuserad i Storbritannien i samband med att såpoperan sänds kombinerat med traditionella UA-kampanjer. Utöver detta kommer speltiteln att marknadsföras via de officiella sociala kanalerna för Coronation Street (YouTube, Facebook, Twitter, Instagram etc.) för att bygga upp speltitelns spelarbas och community. Med tanke på såpoperans stora popularitet och följarskara spås en hög inströmning av organiska spelare.

Utöver Storbritannien kommer traditionella UA-kampanjer att genomföras på en rad marknader för att utvärdera spelets mottagande i t ex USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Ryssland. Målsättningen är att under första kvartalet 2021 kunna inleda en mer global aggressiv uppskalning och således gå från en global mjuklansering till att inleda en global lanseringen.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

“Coronation Street är ett extremt populärt och välkänt fenomen i Storbritannien vilket symboliseras av att såpoperan sänds sex gånger i veckan under bästa sändningstid på ITV och lockar en regelbunden publik på över sex miljoner tittare.

Efter en lyckad mjuklansering där vi uppnått de initiala nyckeltalen vi velat se på marknaderna Australien och Nya Zeeland arbetar vi nu med att utöka spelets innehåll inför starten av den globala mjuklanseringen den 15 december 2020. Spelet kommer då att marknadsföras via TV-reklam i samband med att såpoperans avsnitt sänds i Storbritannien vilket vi har stora förväntningar skall generera stort intresse och nedladdningar av spelet.

Vi ser även goda möjligheter att skala spelets spelarbas på övriga marknader och lokaliserar således spelet för att stödja de viktigaste språken.

Under en global mjuklansering aktiverar vi en speltitel i alla världens länder för vidare utvärdering i flera kritiska marknader. När vi känner oss redo att öka budget markant för marknadsföring på ett globalt stadie inleder vi den globala lansering vilket spås att göras under första kvartalet 2021.

Vi är nu spända över att inom kort få aktivera Coronation Street i Storbritannien och påbörja att växa spelets spelarbas på dess huvudmarknad!”

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB 
Telefon: +46 709 26 06 97
E-mail: [email protected]

Om Qiiwi Games AB

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås, Sverige och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot ”Casual Gamers” inom genrerna Trivia, Match-3 och Word/Puzzle. Bolagets slogan är ”Adventures for Everyone”.

Share This Post