Inleder mjuklansering av nya match-3-spelet Puzzleton

Qiiwi Games meddelar idag att man inleder mjuklanseringen av sitt nya match-3-spel Puzzleton. Spelet är baserat på Qiiwis framgångsrika speltitel Wordington med skillnaden att i Puzzleton behöver spelaren klara av match-3-nivåer för att ta sig vidare i spelets berättelse. Puzzleton kommer till en början att mjuklanseras i Australien, Kanada, Sverige och Tyskland på plattformarna Android och iOS för att utvärdera nyckeltal från engelska, svenska och tyska spelare.

Om Puzzleton:

Klara av spännande och underhållande match-3-nivåer och hjälp Emma att renovera och utforska hennes nya herrgård som är i desperat behov av en total förvandling. Emma klarar sig inte på egen hand, hon behöver din hjälp!

Mer info och beskrivningar om speltiteln kommer att publiceras på www.qiiwi.com .

Bilder från spelets butikssida på App Store och Google Play:

 

 

 

Metagaming-element:

Spelet kommer på ett effektivt sätt väva in så kallade metagaming-element i spelflödet. Spelarens framgång i match-3-nivåerna gör att spelaren kan ta sig vidare i berättelsen vilket bland annat innebär att renovera, dekorera och utveckla herrgården.

Metagaming är en kraftigt växande trend inom mobilspelutveckling, som visat att spelarengagemanget ökar ju fler dimensioner som finns i spelupplevelsen. Qiiwi har sedan 2018 haft ett stort fokus på att utveckla speltitlar med metagaming-element.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

“I Puzzleton väver vi samman vår match-3-motor tillsammans med Wordingtons berättelse som vi arbetat med under flera år vilket innebär att vi redan från start har ett spel med väldigt mycket innehåll. Vi tror dessutom att vi kan nå förbättrade ARPDAU-nivåer i Puzzleton med tanke på att det bygger på match-3-mekanik.

Att spelet bygger på Wordington innebär även att vi i ett marknadsföringsmässigt perspektiv är väl rustade baserat på den erfarenhet vi har utifrån att marknadsföra Wordington. Att båda spelen bygger på samma berättelse innebär även att all investering vi gör kring att förbättra och utöka innehåll i Wordington också blir tillgängligt i Puzzleton vilket skapar en väldigt kostnadseffektiv utveckling av speltiteln. Denna lansering innebär att vi nu har tre spel som bygger på samma berättelse men med olika sätt att ta sig fram i berättelsen: Wordington (Korsord), Trivia Mansion (Frågesport) och Puzzleton (Match-3).

Som med alla spel vi inleder mjuklansering för är vår förhoppning att Puzzleton skall bli ett spel vi kan skala globalt och underhålla under många år framöver. Vi kommer nu att jobba vidare under mjuklansering med analys och optimering av speltiteln för att förhoppningsvis under senare delen av året kunna starta en global lansering.”

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB 
Telefon: +46709260697
E-mail: [email protected]

Om Qiiwi Games AB

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås, Sverige och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot ”Casual Gamers” inom genrerna Trivia, Match-3 och Word/Puzzle. Bolagets slogan är ”Adventures for Everyone”.

Share This Post