Inleder mjuklansering av nya spelet Trivia Mansion

Qiiwi Games meddelar idag att man inleder mjuklanseringen av sitt nya frågesportsspel Trivia MansionSpelet är baserat på Qiiwis framgångsrika speltitel Wordington med skillnaden att i Trivia Mansion behöver spelaren klara av frågesportsutmaningar i form av jobb för att ta sig vidare i spelets berättelse. Spelet väver således in metagaming-element i spelupplevelsen och erbjuder en innovativ spelupplevelse inom Trivia-genren. Trivia Mansion kommer till en början att mjuklanseras i Australien, Danmark, Kanada, Norge, Sverige och Tyskland på plattformarna Android och iOS för att utvärdera nyckeltal från engelska, danska, norska, svenska och tyska spelare.

Om Trivia Mansion:

Svara rätt på frågor och inred herrgården tillsammans med Emma i denna minnesvärda berättelse baserad på frågesport! Den gamla herrgården är i desperat behov av en förvandling och Emma klarar sig inte på egen hand, hon behöver din hjälp! 

Tjäna mynt och stjärnor genom att svara rätt på frågor i jobben du väljer att göra. Mynten och stjärnorna använder du sedan för att ta dig vidare i berättelsen och välja unika inredningsdetaljer för herrgården.

Över 500 jobb väntar dig där du skall bevisa din kunskap. Missa inte detta tillfälle att få testa hur mycket du faktiskt kan! Spela frågesport för att ta dig vidare i berättelsen, låsa upp nya områden och rum att inreda samtidig som du löser alla mysterier som farfar lämnat efter sig.

Spelets funktioner:

• En utmanande kunskapsresa: Svara rätt på frågor för att hjälpa Emma renovera herrgården och utforska områdena.

• Designa: Skapa ditt drömhus och välj hur det skall se ut.

• Underhållande frågesport: Ett spel för vetgiriga och frågesportsälskare. Är du redo för utmaningen?

   

Läs mer om Trivia Mansion på Qiiwi Games hemsida där du även kan följa länkar för att ladda ner spelet när det är tillgängligt på respektive butik: https://www.qiiwi.com/trivia-mansion

Metagaming-element:

Spelet kommer på ett effektivt sätt väva in så kallade metagaming-element i spelflödet. Spelarens framgång i frågesporten gör att spelaren kan ta sig vidare i berättelsen vilket bland annat innebär att renovera, dekorera och utveckla herrgården.

Metagaming är en kraftigt växande trend inom mobilspelutveckling, som visat att spelarengagemanget ökar ju fler dimensioner som finns i spelupplevelsen. Qiiwi har sedan 2018 haft ett stort fokus på att utveckla speltitlar med metagaming-element.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

“Vi har länge sett fram emot att starta mjuklanseringen av Trivia Mansion som är ett spel där vi återanvänder den stora investering vi gjort i Wordington genom att använda samma berättelse men byter ut spelmomentet mot frågesport istället för korsord. Vi har en gedigen historik inom Qiiwi att arbeta med frågesportsspel och har genom åren byggt upp en stor samling frågor av hög kvalité översatt till flertalet språk. I Trivia Mansion har vi också dragit nytta av återanvändning av denna frågesportsdatabas vilket gör att vi har god tro att vi med spelet kan sticka ut inom trivia-genren med ett unikt och innovativt spel.

Att spelet dessutom bygger på samma berättelse som Wordington innebär även att vi i ett marknadsföringsmässigt perspektiv är väl rustade baserat på den erfarenhet vi har utifrån att marknadsföra Wordington. Att båda spelen bygger på samma berättelse innebär även att all investering vi gör kring att förbättra och utöka innehåll i Wordington också blir tillgängligt i Trivia Mansion vilket skapar en väldigt kostnadseffektiv utveckling av speltiteln.

Vi kommer nu att jobba vidare under mjuklansering med analys och optimering av speltiteln för att förhoppningsvis under hösten kunna starta en global lansering av spelet.”

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB 
Telefon: +46709260697
E-mail: [email protected]

Om Qiiwi Games AB

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås, Sverige och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot ”Casual Gamers” inom genrerna Trivia, Match-3 och Word/Puzzle. Bolagets slogan är ”Adventures for Everyone”.

Share This Post