Inleder mjuklansering av Wordington

Qiiwi Interactive inleder nu mjuklanseringen av sitt nya spel Wordington. Spelet väver in så kallade metagaming element i spelupplevelsen och erbjuder en unik och innovativ spelupplevelse inom Word genren. Spelet kommer till en början att mjuklanseras i Kanada och Sverige på plattformarna Android och iOS för att utvärdera nyckeltal från engelska och svenska spelare.


Om Wordington:

Wordington

”Välkommen till Wordington! Hjälp Emma att renovera farfars gamla hus som hon nyligen ärvt. Kom in och utforska en underbar värld där mystiska saker sker! Lös korsord för att renovera och dekorera rummen i huset. Lås upp fler rum, utforska nya områden och hjälp Emma att återställa sin farfars hus till dess forna glans!

Spelets funktioner:

● Unikt koncept: Hjälp Emma att renovera huset genom att lösa korsord!

● Inredning: Du bestämmer hur huset skall se ut.

● Spännande korsord: Tusentals ordpussel fyllda med underhållning!

● Ta dig framåt i berättelsen: Samla stjärnor genom att klara korsord för att ta dig framåt i berättelsen!

Visa dina inredningskunskaper och dekorera hallen, sovrummet, trädgården och många fler rum i huset samtidigt som du får veta mer om Emma och hennes farfars mystiska hus. Mängder av designval ger dig maximal frihet att skapa ditt eget drömhus så som du vill ha det!”

Wordington Screenshot1 Wordington Screenshot2

Wordington_Screenshot4 Wordington Screenshot3

Spelare i Kanada och Sverige kan redan nu ladda ner spelet till Android-enheter. Inom kort kommer spelet också finnas tillgängligt för iOS-enheter. Ladda ner och spela Wordington om du befinner dig i Kanada eller Sverige genom att följa denna länk: http://wordington.qiiwi.com .

Mer info och beskrivningar om speltiteln kommer att publiceras på www.qiiwi.com samt på Wordingtons Facebook-sida www.facebook.com/wordingtongame . 

Stort fokus på metagaming i framtida spel:

Det nya spelet kommer på ett effektivt sätt väva in så kallade ”metagaming” element i spelflödet. Detta innebär att spelupplevelsen utöver att klara av olika pussel-nivåer även kommer ha en eller flera parallella sido-historier, där spelarens framsteg och aktivitet i pusselspelet ger honom/henne möjlighet att klara av olika moment i sido-historien, t.ex. att bygga något, eller låsa upp något. Metagaming är en kraftigt växande trend inom mobilspelutveckling, som visat att spelarengagemanget ökar ju fler dimensioner som finns i spelupplevelsen, då detta ger spelaren fler skäl att återkomma till spelet för att klara av flera olika nivåsteg och nå nya mål i spelet. 

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

”En mycket spännande tid står nu framför oss med den inledande mjuklanseringen av vårt nya spel Wordington. Vårt team har under kort tid skapat ett innovativt och unikt spel inom Word genren där spelaren får följa med på en spännande berättelse med vår spelkaraktär Emma.

Wordington är också vårt första spel med metagaming element vilket vi bedömer kommer ha god potential att kunna öka livstidsvärdet per spelare och framförallt leda till en betydligt högre kvarhållning av spelare jämfört med andra spel inom Word genren. Detta innebär att vi har en stor tro till att kunna utmärka oss inom Word genren med Wordington samt kunna förvalta spelet med nytt innehåll, funktioner och tema-händelser över lång tid framöver för att hålla en god aktivitet i spelarbasen.

Den inledande mjuklanseringen sker i Kanada och Sverige och kommer fokusera på att kvalitetssäkra speltitelns funktioner, nyckeltal och lokalisering. Utifrån den data som samlas in kommer vi sedan genomföra optimeringar och förbättringar innan vi kan nå fram till en global lansering av spelet.”

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg
VD, WeAreQiiwi Interactive AB
Telefon: 0709-260 697
E-post: [email protected]

Om WeAreQiiwi Interactive AB
Qiiwi är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har sitt säte i Alingsås. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot ”Casual Gamers” inom genrerna Trivia, Match-3, Word/Puzzle och Arcade. Bolagets slogan är ”Adventures for Everyone”. 


Share This Post