Inleder mjuklansering för nya ordspelet Word Solitaire: Cards & Puzzle

Qiiwi Games meddelar idag att man inleder mjuklansering av ett nytt innovativt ordspel under namnet Word Solitaire: Cards & Puzzle. I Word Solitaire är spelarens mål att bygga ord utifrån ett visst antal tillgängliga bokstäver placerade på spelkort. Spelmekaniken i Word Solitaire är en blandning mellan Patiens och Scrabble. Genom att använda ett visst antal kortbokstäver på spelplanen låser spelaren upp andra kort. Målet är att rensa brädet från samtliga kort och få så hög poäng som möjligt.

Inleder mjuklansering för nya ordspelet Word Solitaire: Cards & Puzzle

Bakgrund:

Word Solitaire: Cards & Puzzle är Qiiwi Games första ordspel med mekanik som bygger på Patiens/Solitaire. Genom att klara av nivåer i spelet tar sig spelaren igenom berömda städer och när en stad är färdig kan spelaren resa vidare till nästa.

Inleder mjuklansering:

Spelet kommer från mjuklanseringens start att vara tillgängligt i alla världens länder. Bolagets huvudfokus kommer inledningsvis att vara mot engelskspråkiga marknader samt Sverige. Spelet finns just nu lokaliserat till engelska och svenska. Under mjuklanseringen kommer Qiiwi att analysera speltitelns nyckeltal för att kunna bestämma strategi framgent. Spelet kommer inom kort att finnas tillgängligt för nedladdning på Apple App Store och Google Play.

Mer info, nedladdningslänkar och beskrivning om speltiteln kommer att finnas på: www.qiiwi.com/word-solitaire.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

“Det känns mycket glädjande att kunna starta en mjuklansering för ett spel som är inom vårt affärsområde ”Own IPs”, vilket vi informerat om kommer vara ett större fokus för oss framöver.

Med Word Solitaire adderar vi ett innovativt ordspel till vår portfölj med en enklare form av meta. Om mjuklanseringen framöver når upp till våra krav kommer vi fortsätta arbeta med speltiteln och addera ytterligare innehåll och funktioner, om spelet inte lever upp till våra förväntningar kommer vi avsluta projektet och satsa vidare på nästa idé i vår bank.

Den utveckling vi gjort i Word Solitaire innebär också att vi inom kort har möjligheten att lansera rena Patiens/Solitaire speltitlar som är ett intressant område för oss att utvärdera då det är mycket populärt bland ”Casual Gamers” som vi riktar in oss mot. Även metamekaniken i form av städer kommer vi kunna återanvända i andra speltitlar med annan spelmekanik vilket innebär att vi förväntar oss flera spelprototyper som inleder mjuklansering inom kort.”

Utvalda bilder från spelets butikssida:

 

 

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB
Telefon: +46709260697
[email protected]

Certified Adviser:

Aktieinvest FK AB
Telefon: +46 8 506 517 03
[email protected]

Om Qiiwi Games:

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås, Sverige och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot "Casual Gamers" inom genrerna Trivia, Match-3 och Word/Puzzle. Bolagets slogan är "Adventures for Everyone".

Share This Post