Inleder mjuklanseringen av det nya ordspelet Word Memories.

Under V11 startar Qiiwi Interactive mjuklanseringen av sitt nya ordspel Word Memories. Mjuklanseringen kommer inledningsvis att genomföras på engelskspråkiga marknader och i Sverige för att utvärdera spelets nyckeltal, lokalisering och funktioner. Word Memories kommer under mjuklanseringen inledningsvis att aktiveras i länderna Australien, Kanada och Sverige och vara tillgänglig för iOS och Android enheter.

Kort om spelet Word Memories:

I Word Memories hjälper man karaktären Emma att samla olika typer av minnen i form av fotografier och föremål. Dessa minnen används sedan för att dekorera olika rum i Emmas nyinköpta hus. Genom att lösa ordpussel och klara nivåer samlar spelaren på ett interaktivt sätt nya minnen vilka alla bygger upp en personlighet och historia i spelet och kring karaktären Emma. Efter varje avklarad nivå belönas spelaren med ett fotografi som antingen dekoreras i en tavla i ett av rummen eller samlas i spelarens fotoalbum.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

”Word Memories är det första av två nya ordspel som vi planerat att släppa under 2018 och är ett led i vår strategi att öka bolagets intäktsströmmar över flera speltitlar. Det är spännande att vi nu startar mjuklanseringen och speltiteln bygger på en populär ordspelsmekanik där vi valt att införa en tydlig sidoberättelse för att göra spelupplevelsen roligare och mer inlevelsefull för spelaren. Eftersom vi byggt spelet kring en spelkaraktär (Emma) är förhoppningen att kunna bygga en långsiktig relation mellan spelaren och spelet vilket vi också hoppas kommer kunna öka engagemang från spelare över lång tid.

Word Memories är uppbyggt så att spelaren presenteras av ett lokaliserat anpassat innehåll baserat på det språk som spelaren spelar på. Detta för att spelaren enklare ska kunna relatera till innehållet i spelet vilket vi anser är viktigt för att enklare fånga en spelares intresse. Detta material är också sådant som vi kan modifiera och laborera med för att se hur olika typer av innehåll påverkar spelare från olika länder.
 
Mjuklanseringen av Word Memories inleds under V11 i Australien, Kanada och Sverige för att utvärdera nyckeltal, lokalisering och funktionalitet. En mjuklansering innebär att speltiteln utvärderas genom att man driver in spelartrafik till speltiteln via marknadsföringskampanjer i de utvalda länderna. Denna spelartrafik analyseras och baserat på resultat genomförs eventuella anpassningar och optimeringar för att nå upp till de nyckeltal som krävs för att speltiteln skall beräknas nå ROI och vara redo för en global lansering.

Något som också är väldigt spännande för oss som bolag är att vi för Word Memories kommer ansvara fullt ut för tillväxt av speltiteln via vårt nyetablerade tillväxtteam. Detta innebär att Qiiwi fullt ut tar ansvar för marknadsföring, tillväxtstrategier och affären som helhet för speltiteln.”

Mer info och beskrivningar om speltiteln kommer att publiceras på www.qiiwi.com samt www.wordmemoriesgame.com under V11.

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg
VD, WeAreQiiwi Interactive AB
Telefon: 0709-260 697
E-post: [email protected]

Om WeAreQiiwi Interactive AB

Qiiwi är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har sitt säte i Alingsås. En gemensam nämnare för Qiiwis spel är att de är kunskapsspel och baseras på någon form av problemlösning. Bolagets slogan är ”Saving the World from Stupidity”.

Share This Post