Inleder mjuklanseringen för match-3-spelet Hell’s Kitchen

Qiiwi meddelar idag att man inleder mjuklanseringen av sitt nya match-3-spel som går under det världskända internationella varumärket Hell’s Kitchen. Spelet är det första som bolaget skapar inom sitt verksamhetsområde”Branded Games” och det första tillsammans med ITV Studios Global Entertainment. 

Realityserien Hell’s Kitchen har lanserats i över 20 länder så som Australien, Bulgarien, Danmark, Frankrike, Ryssland, Storbritannien och USA. Den amerikanska versionen är såld över hela världen och har hittills producerats i 18 säsonger.

Inleder mjuklanseringen för match-3-spelet Hell’s Kitchen

Bakgrund:
Hell’s Kitchen
 är ett varumärke där både Qiiwi och ITV Studios Global Entertainment ser en stor internationell potential vilket ger mycket goda möjligheter att kostnadseffektivt kunna lyckas driva stora mängder trafik till speltiteln.

Inleder mjuklansering:
Speltiteln kommer till en början att mjuklanseras i Australien, Kanada och Nya Zeeland på plattformarna Android och iOS för att utvärdera nyckeltal och fortsätta optimeras med målsättningen att lansera speltiteln globalt mot senare delen av året.

Om spelet:
I match-3-spelet Hell’s Kitchen följer spelaren karaktären Olivia som alltid haft en dröm om att bli kock. Efter att ha vunnit TV-showen Hell’s Kitchen får hon möjligheten att förverkliga sin dröm i sin egna Hell’s Kitchen-restaurang.

Utav Hell’s Kitchens representanter får Olivia den ultimata utmaningen: ”Att förvandla ett förfallet restaurangområde till den glans som en Hell’s Kitchen-restaurang förtjänar!”

Länk till spelets introsekvens: https://youtu.be/y6RGN-51w7s

 

 

 

Metagaming-element:

Spelet kommer på ett effektivt sätt väva in så kallade metagaming-element i spelflödet. Spelarens framgång i match-3-nivåerna gör att spelaren kan ta sig vidare i berättelsen vilket bland annat innebär att renovera, dekorera och bygga sin restaurang.

Metagaming är en kraftigt växande trend inom mobilspelutveckling som visat att spelarengagemanget ökar ju fler dimensioner som finns i spelupplevelsen. Qiiwi har sedan 2018 haft ett stort fokus på att utveckla speltitlar med metagaming-element.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

“Vi befinner oss just nu i ett väldigt spännande skede för Qiiwi när vi inleder mjuklanseringen för vårt nya match-3-spel under det kända varumärket Hell’s Kitchen. Sedan vårt team inledde utvecklingen av speltiteln i slutet på januari har vi i nära samarbete med ITV arbetat med skapandet av spelet. Match-3 är en genre som vi sedan förvärvet av Milliplay 2018 haft ett stort fokus på och vi är övertygade om att denna speltitel har en stor potential att göra avtryck i genren på global nivå.

Fördelarna med att arbeta med ett starkt internationellt varumärke är många, men en av de viktigaste aspekterna i dagens mobilspelsklimat är möjligheten att på ett kostnadseffektivt vis lyckas växa en speltitels spelarbas. Med ITV:s support och denna världskända TV-show ser vi verkligen framemot att nu kunna inleda mjuklanseringen för detta spännande projekt.

Framgent kommer vi tillsammans med ITV arbeta med diverse marknadsföringsaktiviteter för att bygga upp intresset inför speltitelns globala lansering som är planerad mot slutet av året.”

Mer info och beskrivningar om speltiteln kommer framöver att publiceras på www.qiiwi.com samt på Hell’s Kitchen: Match-3’s Facebook-sida: https://www.facebook.com/hellskitchenmatch3

För ytterligare information:
Erik Dale Rundberg

VD, WeAreQiiwi Interactive AB
Telefon: 0709-260 697
E-post: [email protected]

Om WeAreQiiwi Interactive AB
Qiiwi är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås, Sverige och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot ”Casual Gamers” inom genrerna Trivia, Match-3, Word/Puzzle och Arcade. Bolagets slogan är ”Adventures for Everyone”

Share This Post