Midsomer Murders passerat en halv miljon registrerade spelare och erhållit bra ”Feature”!

Qiiwi Games meddelar idag att speltiteln Midsomer Murders (Morden i Midsomer) passerat milstolpen en halv miljon installationer (500 000). Midsomer Murders inledde sin globala lansering den 28 oktober 2021. De registrerade spelarna är primärt fördelade över länderna: USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Italien.

Midsomer Murders: Words, Crime & Mysteries

Ordspelet Midsomer Murders: Words, Crime & Mystery är tillgängligt på Android och iOS. Spelet finns tillgängligt för nedladdning på spelbutikerna Google Play, Apple App Store samt Amazon App Store. Spelaren får i spelet följa med Elizabeth Barnaby som är kriminalkommissarie John Barnabys systerdotter och ett talangfullt nytt tillskott till poliskåren i Midsomer. Spelaren hjälper Elizabeth att sätta sina detektivfärdigheter på prov genom att slutföra minispel och korsord. Med hjälp av Elizabeth och hennes fyrbenta vän Paddy kan spelare förhöra lömska misstänkta, upptäcka dolda ledtrådar och klara upp historien bakom olika brott.

Erhållit bra ”Feature” på Apple App Store:

Speltiteln har under vecka 34 erhållit en bra ”Feature” på Apple App Store i 132 länder, bland annat i Storbritannien som är en av Midsomer Murders starkaste marknader. Denna ”Feature” som innebär extra exponering och reklam för speltiteln på Apple App Store bedöms pågå fram tills slutet av vecka 35.

Fler nya spelfunktioner:

Under det tredje kvartalet arbetar Qiiwi Games med att i Midsomer Murders implementera flera nya funktioner som bolaget sett ökat livstidsvärdet per spelare i andra spel i bolagets spelportfölj. Detta är till exempel PvP-funktioner (Spelare-mot-Spelare) samt lag/klan-funktioner. Utöver detta utökas antalet mordfall för spelare att klara av kontinuerligt.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

Speltiteln Midsomer Murders är ett innovativt spelkoncept där vi erbjuder spelare som älskar ordpussel att kombinera detta med en högkvalitativ och spännande berättelse. Sedan speltiteln startade sin globala lansering under hösten 2021 har vi arbetat vidare med att addera mer innehåll för att kunna skapa ett högre livstidsvärde per spelare, något vi nu börjar att se effekterna av. Detta kombinerat med att vi adderar flera ARPDAU-höjande funktioner under det tredje kvartalet och framgent gör att vi ser mer optimistiskt på möjligheterna att få ut mer av denna speltitel än vad vi hittills uppnått.

Med ytterligare stöd av exponering för speltiteln på spelbutikerna via så kallade ”Features” i olika marknader kan vi dessutom snabbare hitta nya möjligheter för att öka dagliga aktiva spelare då vi får ett högre inflöde av organisk speltrafik.”

Notering: Nästa milstolpe avseende registrerade spelare i Midsomer Murders som Qiiwi Games kommer informera om är när speltiteln passerat 1 miljon registrerade spelare.

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB
Telefon: +46709260697
E-mail: [email protected]

Certified Adviser:

Aktieinvest FK AB
Telefon: +46 8 506 517 03
[email protected]

Om Qiiwi Games:

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås (Sverige), London (Storbritannien) och Nicosia (Cypern). Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot “Casual Gamers” samt Hyper Casual via dotterbolaget Playright Digital Entertainment Ltd. Bolagets slogan är “Adventures for Everyone”.

Share This Post