Nya ordspelet Coronation Street inleder idag sin globala mjuklansering

Qiiwi Games meddelar idag att man inleder den globala mjuklanseringen av bolagets nya ordspel Coronation Street: Words & Design som görs tillsammans med ITV. Spelet är baserat på varumärket och såpoperan Coronation Street som är den populäraste såpoperan i Storbritannien och den äldsta fortfarande pågående såpoperan i världen. Såpan sänds normalt sett i sex avsnitt varje vecka under prime time på ITV och lockar regelbundet en publik på över sex miljoner tittare.

Nya ordspelet Coronation Street inleder idag sin globala mjuklansering:

– Bakgrund:

Coronation Street är ett varumärke där både Qiiwi Games och ITV ser en stor internationell potential vilket ger mycket goda möjligheter att kostnadseffektivt kunna lyckas driva stora mängder trafik till speltiteln.

– Inleder idag sin globala mjuklansering:

Ordspelet Coronation Street: Words & Design inleder idag den 15 december 2020 sin globala mjuklansering vilket innebär att speltiteln aktiveras i samtliga världens länder och finns numera tillgängligt för nedladdning.

Spelet är lokaliserat och översatt för att stödja språken engelska (UK), engelska (US), franska, italienska, tyska, spanska och ryska vilket ger goda förutsättningar för att lyckas med att marknadsföra spelet i primärt Nordamerika och Europa.

– Marknadsföringsaktiviteter:

Qiiwi Games kommer tillsammans med ITV att genomföra diverse marknadsföringsinsatser för speltiteln under december som till en början sker via tv-reklam fokuserad i Storbritannien i samband med att såpoperan sänds kombinerat med traditionella UA-kampanjer.

Utöver detta kommer speltiteln att marknadsföras via de officiella sociala kanalerna för Coronation Street (YouTube, Facebook, Twitter, Instagram etc.) för att bygga upp speltitelns spelarbas och community. Med tanke på såpoperans stora popularitet och följarskara i Storbritannien spås en hög inströmning av organiska spelare.

Utöver Storbritannien kommer traditionella UA-kampanjer att genomföras på en rad marknader för att utvärdera spelets mottagande i t ex USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Ryssland. Målsättningen är att under första kvartalet 2021 kunna inleda en mer global aggressiv uppskalning och således gå från en global mjuklansering till att inleda en global lanseringen.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

“Äntligen har vi nått fram till att kunna aktivera Coronation Street: Words & Design på en global nivå och det är givetvis extra roligt och spännande att göra spelet tillgängligt i Storbritannien där såpoperan är så oerhört välkänd och inarbetad.

Under andra halvan av december kommer spelet att marknadsföras via tv-reklam i samband med att såpoperans avsnitt sänds i Storbritannien samt även under andra tider vilket vi har stora förväntningar skall generera stort intresse och nedladdningar av spelet. Det skall verkligen bli kul att se vad de planerade marknadsföringsinsatserna tillsammans med ITV ger för effekt på den brittiska marknaden.

Vi ser även goda möjligheter att skala spelets spelarbas på fler viktiga marknader och spelet är således lokaliserat till engelska, franska, italienska, tyska, spanska och ryska.

När vi känner oss redo att öka budget för marknadsföring på ett globalt stadie inleder vi den globala lansering vilket spås att göras under första kvartalet 2021.”

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB 
Telefon: +46 709 26 06 97
E-mail: [email protected]

Om Qiiwi Games AB

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås, Sverige och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot ”Casual Gamers” inom genrerna Trivia, Match-3 och Word/Puzzle. Bolagets slogan är ”Adventures for Everyone”.

Share This Post