Prisade som ”Årets Unga Entreprenör 2017” på Entreprenörsgalan i Alingsås.

WeAreQiiwi Interactive AB Alingsås den 5 mars 2018:

Fredagen den 2 mars 2018 hölls Entreprenörsgalan i Alingsås som fokuserar på att lyfta fram det spännande och framgångsrika näringslivet i Alingsås. På galan prisades Alingsåsbaserade Qiiwi Interactive som ”Årets Unga Entreprenör 2017”.

Nomineringskriterier:
Företagaren ska vara mellan 20–35 år. Hon/han ska ha drivit företaget kreativt och utvecklande i minst två år och det ska finnas en fortsatt tillväxtpotential i företaget. Verksamheten ska ha sitt säte i Alingsås kommun. Företagaren ska vara en god förebild för andra unga entreprenörer. 

Juryns motivering:
Qiiwi Interactive är ett spännande företag som har skapat sig ett namn i den internationella spelvärlden. Med över sex miljoner nedladdningar på skicklighetsspel som Words in a Pic, Backpacker med flera har Qiiwi Interactive tagit sig in på världsmarknaden. Under 2017 börsnoterades företaget. Vi är mycket stolta över att ha denna framgångsrika verksamhet i Alingsås och ser fram emot att följa Qiiwis framtidsresa.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:
– Denna utmärkelse ger mig och alla i Qiiwi-teamet en extra energiboost i det dagliga arbetet. 2017 har varit ett händelserikt år där vi utvecklats enormt mycket och vi har nu ett spännande 2018 framför oss. I Alingsås finns dessutom flertalet duktiga spelutvecklare/grafiker och med denna utmärkelse stärker vi vår lokalkännedom och attraktionskraft som arbetsgivare.

För ytterligare information:
Erik Dale Rundberg

VD, WeAreQiiwi Interactive AB
Telefon: 0709-260 697
E-post: [email protected]

Om WeAreQiiwi Interactive AB

Qiiwi är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har sitt säte i Alingsås. En gemensam nämnare för Qiiwis spel är att de är kunskapsspel och baseras på någon form av problemlösning. Bolagets slogan är ”Saving the World from Stupidity”.

Share This Post