Puzzleton inleder global mjuklansering

Qiiwi Games meddelar idag att man utökar mjuklanseringen för speltiteln Puzzleton till ett globalt stadie vilket innebär att speltiteln går att ladda ner i samtliga länder. Spelet är baserat på Qiiwis framgångsrika speltitel Wordington med skillnaden att i Puzzleton behöver spelaren klara av match-3-nivåer för att ta sig vidare i spelets berättelse. I en global mjuklansering fortsätter Qiiwi att optimera och utvärdera speltiteln på kritiska marknader för att framgent kunna öka speltitelns marknadsföring och kunna inleda en global lansering.

Puzzleton inleder global mjuklansering

Speltiteln Puzzleton inledde sin låsta mjuklansering den 30 september 2020 och har sedan dess enbart varit tillgänglig på marknaderna Australien, Kanada, Sverige och Tyskland. Under oktober har Qiiwi utvärderat speltitelns nyckeltalsresultat samt genomfört optimering av speltiteln och baserat på dessa resultat nu tagit beslut om att aktivera speltiteln i en så kallad ”global mjuklansering”.

I en ”global mjuklansering” aktiveras speltiteln i samtliga länder för att genomföra tester på kritiska marknader men med fortsatt låg budget för marknadsföring. Baserat på resultaten som uppnås på de kritiska marknader kommer bolaget kunna ta beslut om en global lansering kan inledas vilket innebär att en större budget för marknadsföring inleds för att växa speltitelns spelarbas.

Eftersom Puzzleton är baserad på speltiteln Wordingtons berättelse finns det redan avsevärt mycket innehåll för spelarna att ta del av vilket påskyndat mjuklanseringsprocessen. Spelet är förberett för en global publik och översatt till totalt 11 språk (engelska, tyska, franska, italienska, spanska, ryska, svenska, norska, danska, nederländska och portugisiska)

Läs med om Puzzleton på Qiiwi Games hemsida: www.qiiwi.com

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

“I Puzzleton väver vi samman vår match-3-motor tillsammans med Wordingtons berättelse som vi arbetat med under flera år vilket innebär att vi redan från start har ett spel med väldigt mycket innehåll. Utifrån de resultat vi uppnått under den låsta mjuklanseringen tar vi nu beslutet att snabbt gå över till en global mjuklansering för att utvärdera speltiteln på kritiska marknader.

Baserat på de resultat vi uppnår kommer vi förhoppningsvis inom kort kunna inleda en mer aggressiv uppskalning av speltiteln och således den global lanseringen.

Att spelet bygger på Wordington innebär även att vi i ett marknadsföringsmässigt perspektiv är väl rustade baserat på den erfarenhet vi har utifrån att marknadsföra Wordington. Att båda spelen bygger på samma berättelse innebär även att all investering vi gör kring att förbättra och utöka innehåll i Wordington också blir tillgängligt i Puzzleton vilket skapar en väldigt kostnadseffektiv utveckling av speltiteln.”

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB 
Telefon: +46709260697
E-mail: [email protected]

Om Qiiwi Games AB

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås, Sverige och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot ”Casual Gamers” inom genrerna Trivia, Match-3 och Word/Puzzle. Bolagets slogan är ”Adventures for Everyone”.

Share This Post