Qiiwi Games aktiverar Wordington på Google Play PC BETA

Qiiwi Games meddelar idag att man aktiverat speltiteln Wordington på Google Play PC BETA. Google Play PC BETA ger spelutvecklare möjligheten att lansera Android mobilspel på PC. Detta innebär att spelare kan uppleva spelen i större och mer framträdande versioner.

Wordington är Qiiwi Games mest framgångsrika speltitel med över 25 miljoner nedladdningar och totala intäkter om ca 140 MSEK till och med 2023 sedan speltiteln lanserades. Speltiteln har tidigare gått att spela på Android, iOS och Amazon-enheter. Genom att nu aktivera speltiteln på Google Play PC BETA ges spelare möjlighet att spela spelet via PC och Windows.

Med Google Play PC BETA ges spelaren möjlighet att få bättre grafik och använda tangentbord och mus till mobilspel. Spelaren kan även synkronisera sina framsteg och tjäna Google Play-poäng oavsett om man spelar sitt spel på en dator eller mobil enhet.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

”Enligt vår nya strategi utforskar vi nya distributionskanaler för våra speltitlar. Google Play PC BETA är en av dem och ger spelare möjlighet att spela våra speltitlar på PC och i en ny användarupplevelse. Wordington är det första spelet som godkänts för plattformen och flera andra spel i vår spelportfölj är på gång att aktiveras på plattformen. Detta skapar nya möjligheter till att nå värdefulla spelare och således nya intäktsströmmar för befintliga och nya speltitlar.”

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB
Telefon: +46709260697
E-mail: [email protected]

Certified Adviser:

Aktieinvest FK AB
Telefon: +46 8 506 517 03
[email protected]

Om Qiiwi Games:

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås (Sverige) och Nicosia (Cypern). Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot “Casual Gamers. Bolagets slogan är “Where Minds Thrive".

Share This Post