Qiiwi Games firar 10 år – äntligen möts hela organisationen på Cypern!

Qiiwi firar i år 10 år som spelbolag. För att fira resan som hittills uppnåtts och accelerera den framtida utvecklingen av bolaget befinner sig just nu hela organisationen på Cypern för strategidagar.

Qiiwi som sedan 2018 har ett helägt dotterbolag på Cypern har på senare år blivit en etablerad spelstudio i landet med nära samarbeten med flertalet skolor och universitet. När Qiiwi etablerade sig på Cypern bestod spelstudion av sju anställda, nu består spelstudion av över 50 personer och har varit Qiiwis primära tillväxtområde avseende uppskalning av resurser de senaste åren.

Under de pågående strategidagarna på Cypern genomförs flertalet aktiviteter där bolaget framför allt fokuserar på att optimera arbetsflöden enligt sin strategi. Här läggs mycket fokus kring att planera för kommande lansering av Qiiwis nya ”Big Game Production” under varumärket Extreme Makeover: Home Edition där även välkända programledaren Ty Pennington ingår.

Utöver detta läggs vikt vid att intensifiera processen kring affärsområdet ”Small Games Productions”, vilket innebär utvecklingen av spel riktade mot ”Casual Gamers” men med en snabb utvecklingsprocess för att prototyptesta innovativ spelmekanik med lovande potential.

Qiiwi Games historiska milstolpar:

 • 2012: Den nuvarande verksamheten startas med lanseringen av frågesportsspelet QuizMe som snabbt nådde stor popularitet i Sverige.
   
 • 2013: Lanseringen av speltiteln Words in a Pic och påbörjan av att skapa spel inom ordspelsgenren.
   
 • 2014 – 2016: Lansering av flertalet temabaserade speltitlar inom varumärket Words in a Pic.
   
 • 2017: Notering av bolaget på Spotlight Stock Market samt global lansering av speltiteln Backpacker®.
   
 • 2018: Förvärvar spelstudion Milliplay på Cypern och påbörjar fokus mot att skapa match-3-spel.
   
 • 2019: Lansering av bolagets mest framgångsrika speltitel hittills, Wordington. Etablering av affärsområdet ”Branded Games” och lanseringen av speltiteln Hell´s Kitchen.
   
 • 2020: Bolaget når stark tillväxt med framgångar för speltitlarna Wordington och Hell’s Kitchen. Mot senare delen av året lanseras nya ”Branded Games” speltiteln Coronation Street.
   
 • 2021: Stort fokus på att ytterligare stärka ”Branded Games” spelportföljen, lansering av speltitlarna Midsomer Murders, Kitchen Nightmares och MasterChef påbörjas. Bolaget flyttar till Nasdaq First North Growth Market samt genomför en riktad emission om ca 66,5 MSEK. Förvärv av majoritetsandel av aktier i brittiska hyper casual-bolaget Playright.
 • 2022 hittills: Stort fokus på utvecklingen av nya ”Branded Games” speltiteln under varumärket Extreme Makeover: Home Edition där även välkända programledaren Ty Pennington medverkar. Bolaget når en personalnivå om ca 60 personer, en ökning med ca 570% sedan bolaget noterades 2017. Flertalet speltitlar under utveckling inom ”Own IPs” affärsområdet.

Kommentar från VD Erik Dale Rundberg:

”Det känns oerhört kul att äntligen få möjligheten att låta hela organisationen träffas på plats i Cypern, där merparten av Qiiwis medarbetare sedan flera år tillbaka arbetar. Resan har skjutit fram två år på grund av pandemin och det gavs nu möjlighet att genomföra resan på ett säkert och smidigt sätt för alla.

Att det redan gått 10 år sedan vi släppte vår första speltitel känns overkligt, tiden har verkligen flugit förbi, troligtvis för att vi haft oerhört kul och älskar det vi gör, däremot känns det fortfarande som vi är vid starten av vår resa och har så mycket mer att ge.

Det finns verkligen så mycket passion och driv i vårt team och under de senaste åren har vi byggt upp en stark och talangfull organisation som är redo att blomma ut. Genom att nu få möjligheten att få ett antal produktiva strategidagar på Cypern med hela teamet kan vi säkerställa att vi kraftsamlar oss och ökar vår kreativitet och produktionsförmåga ytterligare.

Med extremt mycket spännande på gång, med huvudfokus på Extreme Makeover: Home Edition och flertalet nya spelprojekt inom ”Small Games Production” startar vi resan mot 10 nya roliga, spännande och framgångsrika år på Qiiwi.”

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB
Telefon: +46709260697
E-mail: [email protected]

Certified Adviser:

Aktieinvest FK AB
Telefon: +46 8 506 517 03
[email protected]

Om Qiiwi Games:

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås (Sverige), London (Storbritannien) och Nicosia (Cypern). Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot “Casual Gamers” samt Hyper Casual via dotterbolaget Playright Digital Entertainment Ltd. Bolagets slogan är “Adventures for Everyone”.

Share This Post