QIIWI GAMES OCH ALL3MEDIA INTERNATIONAL STARTAR GLOBAL MJUKLANSERING AV NYA ORDSPELET MIDSOMER MURDERS: WORDS, CRIME & MYSTERY

Mobilspelsutvecklaren och publicisten Qiiwi Games och den ledande oberoende distributören All3Media International tillkännager idag starten av den globala mjuklanseringen av det nya mobilspelet Midsomer Murders: Words, Crime & Mystery. Baserat på den ikoniska brittiska detektivserien är spelet från och med idag tillgängligt på Android- och iOS-enheter i samtliga världens länder.

Om Midsomer Murders:

Midsomer Murders är en av Storbritanniens ledande dramaexporter och serien har setts i över 200 länder över hela världen via distribution av All3Media International. Serien är baserad på de populära böckerna om kriminalkommissarie Barnaby från den hyllade författaren Caroline Graham. Serien är nu inne i sin 22:a säsong från Bentley Productions och sänds via ITV i Storbritannien. I Midsomer Murders får tittare följa kriminalkommissarie Barnaby när han utreder det mycket höga dödstalet i det till synes idylliska grevskapet Midsomer.

Om spelet: Midsomer Murders: Words, Crime & Mystery

Ordspelet Midsomer Murders: Words, Crime & Mystery är tillgängligt på Android och iOS och är det första samarbetet mellan All3Media International och Qiiwi Games. Spelaren får i spelet följa med Elizabeth Barnaby som är kriminalkommissarie John Barnabys systerdotter och ett talangfullt nytt tillskott till poliskåren i Midsomer. Spelaren hjälper Elizabeth att sätta sina detektivfärdigheter på prov genom att slutföra minispel och korsord. Med hjälp av Elizabeth och hennes fyrbenta vän Paddy kan spelare förhöra lömska misstänkta, upptäcka dolda ledtrådar och klara upp historien bakom olika brott.

Spelet har sedan i maj 2021 enbart varit tillgängligt på utvalda marknader i en så kallad låst mjuklansering. Under mjuklanseringen har Qiiwi och All3Media fortsatt att optimera spelupplevelsen och adderat mer innehåll. Spelet har under den låsta mjuklanseringen presterat goda nyckeltal vilket nu lett till att parterna valt att inleda den globala mjuklanseringen.

I den globala mjuklanseringen kommer speltiteln att utvärderas på kritiska marknader så som Storbritannien, USA och Tyskland med målsättningen att så snart som möjligt öka marknadsföringen på respektive marknad vilket således innebär att vi inleder en global lansering för speltiteln.

Mer info om spelet kan hittas på: www.qiiwi.com/midsomer-murders

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

Efter en stark låst mjuklansering för Midsomer Murders där speltiteln visat upp goda nyckeltal skall det nu bli väldigt spännande att utöka spelets tillgänglighet till en global nivå. Spelet har skapat mycket intresse och vi får dagligen förfrågningar när spelet kommer bli tillgängligt på marknader där det tidigare inte varit tillgängligt. Det känns därför extra roligt att nu välkomna alla spelare som efterlängtat spelet.

Midsomer Murders är ett unikt ordspel där vi blandar innovativ mekanik med en berättelse som vi hoppas skall fängsla spelaren.

Framöver kommer vi jobba med att analysera spelets resultat på kritiska marknader och utifrån detta dra slutsatser kring hur vi bäst kommer kunna öka spelets spelarbas med kraftfullare investeringar i marknadsföring. Utöver detta jobbar vårt team vidare med addering av funktioner och innehåll för att öka spelarengagemang och ARPDAU. Tillsammans med All3Media arbetar vi även med att marknadsföra spelet på de sociala kanaler som Midsomer Murders har upparbetat med fans över hela världen där vi redan idag ser ett stort intresse för spelet”.

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games 
+46 70-926 06 97
[email protected]

Certified Adviser:

Aktieinvest FK AB
Telefon: +46 8 506 517 03
[email protected] 

Om Qiiwi Games AB (publ)

Qiiwi Games är en utvecklare och publicist av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås, Sverige och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot ”Casual Gamers” inom genrerna Trivia, Match-3 och Word/Puzzle. Bolagets slogan är ”Adventures for Everyone”.

Share This Post