Qiiwi Interactive: Idag lanseras Backpacker™ globalt på App Store och Google Play

Qiiwi Interactive som är en utvecklare av spel till de mobila plattformarna iOS och Android meddelar idag att speltiteln Backpacker™ lanseras globalt på plattformarna App Store och Google Play.

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:
”Det är glädjande att kunna meddela att vi nu känner oss redo att lansera Backpacker™ globalt tillsammans med vår publicistpartner MAG Interactive. Detta innebär att människor från hela världen kommer kunna njuta av Backpackers unika mobilspelskoncept och underhållning. Den senaste tiden har vi arbetat intensivt tillsammans med MAG för att förbereda och optimera Backpacker™ för en global publik. Att vi nu känner oss redo att ta nästa steg och starta den globala lanseringen är en stor milstolpe för Backpacker™ och innebär att en rad olika marknadsföringsaktiviteter startas för att växa spelet globalt.

Marknadsföringsplanen för Backpacker™ sträcker sig över lång tid och vi är nu i det inledande skedet av lanseringen där fokus framförallt kommer vara på den amerikanska marknaden. För att hålla nya och gamla spelare engagerade över lång tid kommer vi fortsätta att arbeta efter vår strategi där vi kontinuerligt lägger till nytt innehåll i form av städer och utmaningar för våra spelare. Vi arbetar också vidare med att utveckla nya funktioner för att förhöja helhetsupplevelsen för våra Backpackers utifrån den respons vi får från vårt engagerade Backpacker-community.”

Om Backpacker™:
Backpacker™ är ett resespel med fokus på spelarens kunskap om världen och dess städer. Grundtanken med spelet är att sprida kunskap om världen och dess olika kulturer på ett underhållande och familjärt sätt. Spelet sätter spelarens kunskap på prov inom en rad olika ämnen. Spelaren får välja om man vill starta sin resa i Rom eller Washington. Därefter väntar spännande uppdrag runt omkring i världen där spelaren får hjälpa olika karaktärer. Spelarens mål är att klara av stadsuppdrag i varje stad innan man reser vidare till nästa. Detta gör att spelaren kan låsa upp nya städer och få den åtråvärda stämpeln i sitt pass. Spelare kan också via sociala funktioner resa jorden runt med sina vänner, se dem gå omkring i städerna och hjälpa varandra. Utforska världen nu, bli en Backpacker!

För ytterligare information
Erik Dale Rundberg

VD, WeAreQiiwi Interactive AB
Telefon: 0709-260 697
E-post: [email protected]

Om WeAreQiiwi Interactive
Qiiwi är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har sitt säte i Alingsås. En gemensam nämnare för Qiiwis spel är att de är kunskapsspel och baseras på någon form av problemlösning. Bolagets slogan är ”Saving the World from Stupidity”.

Share This Post