Stor uppdatering av Backpacker® lanserad

Qiiwi Interactive har nu lanserat en stor uppdatering av sitt mobilspel Backpacker®. Bolaget har arbetat med uppdatering de senaste månaderna och de förändringar som genomförts härledds från användarfeedback och analys av spelets nyckeltal. Bolaget kommer nu att följa upp uppdateringens resultat, fortsätta optimera speltiteln samt lansera nytt innehåll i högre takt och intensifiera marknadsföringsinsatser för att växa spelets intäkter.

Screen 5 landscape EN

Största uppdateringen av Backpacker® hittills:

Den nya uppdateringen innehåller bland annat:

 • Nytt användargränssnitt: Ett uppfräschat användargränssnitt som är tydligare och mer lättnavigerat.

 • Ny butik: En optimerad och förbättrad butik med tillhörande abonnemangsköp för spelare som vill få extra funktioner och belöningar.

 • Boosters: Den nya uppdateringen introducerar så kallade Boosters som är hjälpmedel för spelare vilket innebär en mer engagerande och underhållande spelupplevelse.

 • Quiz-hjulet: Ett underhållande Quiz-hjul där spelaren samlar kunskap om allt mellan himmel och jord vilket sedan resulterar i mynt och diplom i olika underkategorier.
   
 • Allmänt förbättrad prestanda: Den nya uppdateringen förbättrar spelets allmänna prestanda i animationer, grafik och batteriresurser.
   
 • Bättre stöd för nytt innehåll: Den nya versionen är uppbyggd på ett sätt som gör det enklare att lägga till nytt innehåll så som städer och stadsuppdrag vilket bedöms påverka spelarengagemanget positivt eftersom fler uppdrag och mål kommer finnas att göras i spelet och läggas till på ett dynamiskt sätt. Nya kommande städer och specialuppdrag är t ex: Venedig, Kapstaden, Göteborg, Malmö, Alingsås, Nordpolen och Planeten Mars.

  Screen 1 landscape EN Screen 2 landscape EN
  Screen 3 landscape EN Screen 4 landscape EN 

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:  

”Vårt team har under de senaste månaderna arbetat med denna nya versionen av Backpacker® vilket väver samman mycket av de synpunkter vi fått från användare sedan den initiala lanseringen av spelet. Utifrån analys av spelets nyckeltal ser vi också att denna förändring av spelet kommer kunna gynna oss för att växa spelet på kritiska marknader och få ett bättre mottagande från en bredare publik. Vi anser oss fortsatt vara i starten med vår resa med Backpacker® inom Trivia-genre och tror fortsatt extremt stort på speltitelns potential. I vår långsiktiga strategi har vi även kommande speltitlar inom genrerna Word/Puzzle och Match-3 under varumärket Backpacker® där vi kommer kunna återanvända den plattform vi utvecklar. Vi kommer nu att följa utvecklingen av den nya uppdateringen och fortsätta att optimera speltiteln utifrån de resultaten vi ser. Med den nya versionen utrullad har vi också ett bra utgångsläge för att intensifiera marknadsföringen av spelet och öka spelets intäktsströmmar.”

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg
VD, WeAreQiiwi Interactive AB
Telefon: 0709-260 697
E-post: [email protected]

Om WeAreQiiwi Interactive AB
Qiiwi är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har sitt säte i Alingsås. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot ”Casual Gamers” inom genrerna Trivia, Match-3, Word/Puzzle och Arcade. Bolagets slogan är ”Adventures for Everyone”.

Share This Post