Storägare har ökat sitt innehav i Qiiwi Games

Enligt senast uppdaterad aktiebok hos Euroclear per den 31 mars 2022, har Qiiwi Games medgrundare Özkan Ego under första kvartalet 2022 ökat sitt innehav i bolaget med 240 426 aktier, till att totalt uppgå till 1 325 426 aktier, motsvarande 14,33% av kapital och röster i bolaget. 

Özkan Ego är tillsammans med David Nelson föreslagen till nyval i bolagets styrelse vid kommande årsstämma den 5 maj 2022, som ordförande respektive ordinarie ledamot. Kort information om Özkan och David, som också återfinns i kallelsen till årsstämma, följer nedan.

Özkan Ego är en av Qiiwi Games medgrundare och huvudägare, och tjänstgjorde som bolagets styrelseordförande under åren 2012-2016. Özkan har en bakgrund som affärsjurist, men blev entreprenör på heltid år 2006. Utöver Qiiwi Games, har Özkan även varit medgrundare till ett flertal andra bolag inom fintech, online gaming och streamingtjänster. Özkan har över 15 års erfarenhet från onlinespel i olika former. Han har ett stort internationellt nätverk och mångårig erfarenhet av styrelsearbete inom noterad miljö. Han är även aktiv som privatinvesterare i främst europeiska tech-bolag.

David Nelson har över 15 års erfarenhet av digitala spel där han arbetat med allt från produktutveckling och innovation till marknadsföring. Han arbetade på King, bolaget bakom spelsuccén Candy Crush Saga och andra spel, från 2013 till 2021 i positioner inom tillväxt, analys och produktinnovation. Under tiden som han drev ”Experimentation Group” på King var hans team ansvarigt för att driva kraftiga ökningar av intäkter över hela liveportföljen av spel, genom innovation inom både köp-i-spelen samt annonsintäkter. Davids sista position på King var att hantera fem av Kings största speltitlar med intäkter över $400 miljoner per år. Innan King hade han marknads- och produktledningspositioner i två av de största digitala spelbolagen i världen, bwin och Full Tilt Poker.

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB
Telefon: +46709260697
[email protected]

Certified Adviser:

Aktieinvest FK AB
Telefon: +46 8 506 517 03
[email protected]

Om Qiiwi Games:

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås, Sverige och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot "Casual Gamers" inom genrerna Trivia, Match-3 och Word/Puzzle. Bolagets slogan är "Adventures for Everyone".

Share This Post