Trivia Mansion inleder global mjuklansering

Qiiwi Games meddelar idag att man utökar mjuklanseringen för speltiteln Trivia Mansion till ett globalt stadie vilket innebär att speltiteln går att ladda ner i samtliga länder. Spelet är baserat på Qiiwis framgångsrika speltitel Wordington med skillnaden att i Trivia Mansion behöver spelaren klara av frågesport i form av olika jobb för att ta sig vidare i spelets berättelse. I en global mjuklansering fortsätter Qiiwi att optimera och utvärdera speltiteln på kritiska marknader för att framgent kunna öka speltitelns marknadsföring och kunna inleda en global lansering.

Trivia Mansion inleder global mjuklansering

Speltiteln Trivia Mansion inledde sin låsta mjuklansering den 19 augusti 2020 och har sedan dess enbart varit tillgänglig på marknaderna Australien, Danmark, Kanada, Norge, Sverige och Tyskland. Sedan dess har Qiiwi utvärderat speltitelns nyckeltalsresultat samt genomfört optimering av speltiteln och baserat på dessa resultat nu tagit beslut om att aktivera speltiteln i en så kallad ”global mjuklansering”.

I en ”global mjuklansering” aktiveras speltiteln i samtliga länder för att genomföra tester på kritiska marknader men med fortsatt låg budget för marknadsföring. Baserat på resultaten som uppnås på de kritiska marknader kommer bolaget kunna ta beslut om en global lansering kan inledas vilket innebär att en större budget för marknadsföring inleds för speltiteln.

Eftersom Trivia Mansion är baserad på speltiteln Wordingtons berättelse finns det redan avsevärt mycket innehåll för spelarna att ta del av vilket påskyndat mjuklanseringsprocessen.

Spelet som bygger på frågesport är i dagsläget förberett och anpassat för sex språk: engelska (US), engelska (Global), tyska, svenska, danska och norska.

Läs mer om Trivia Mansion på Qiiwi Games hemsida: www.qiiwi.com

VD Erik Dale Rundberg kommenterar:

“I Trivia Mansion väver vi samman vår frågesportsdatabas med högkvalitativa frågor anpassade för flertalet språk tillsammans med Wordingtons berättelse. Detta innebär att vi redan från start har ett spel med väldigt mycket innehåll och utmaningar för spelarna att ta del av. Spelkonceptet är dessutom unikt oss veterligen inom frågesportsgenren vilket gör att vi har en bra marknadsposition för att sticka ut ifrån mängden.

Utifrån de resultat vi uppnått under den låsta mjuklanseringen tar vi nu beslutet att snabbt gå över till en global mjuklansering för att utvärdera speltiteln på kritiska marknader.

Baserat på de resultat vi uppnår kommer vi förhoppningsvis inom kort kunna inleda en mer aggressiv uppskalning av speltiteln och således inleda en global lansering.

Att spelet bygger på Wordington innebär även att vi i ett marknadsföringsmässigt perspektiv är väl rustade baserat på den erfarenhet vi har utifrån att marknadsföra Wordington. Att båda spelen bygger på samma berättelse innebär även att all investering vi gör kring att förbättra och utöka innehåll i Wordington också blir tillgängligt i Trivia Mansion vilket skapar en väldigt kostnadseffektiv utveckling av speltiteln.

För ytterligare information:

Erik Dale Rundberg, VD, Qiiwi Games AB 
Telefon: +46709260697
E-mail: [email protected]

Om Qiiwi Games AB

Qiiwi Games är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 och bolaget har spelstudios i Alingsås, Sverige och Nicosia, Cypern. Qiiwi fokuserar på att utveckla mobilspel riktade mot ”Casual Gamers” inom genrerna Trivia, Match-3 och Word/Puzzle. Bolagets slogan är ”Adventures for Everyone”.

Share This Post